Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

Προγραμματισμένες Εκδηλώσεις

Ανακοινώσεις για τις προγραμματισμένες Ιεροπραξίες, Γιορτές, Διαλέξεις, Εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις της Δελφύος, του ΥΣΕΕ κ.ά.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ
Αριστοτέλους 36, 1ος όροφος, Αθήνα

Φιλοσοφικό Αθήναιο «Εκατηβόλος»

Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 6.30 μ.μ. Ιεροπραξία νουμηνίας (νέας σελήνης) για το καλό του νέου μηνός.

Σάββατο 24 Ιουνίου, ώρα 8.30 μ.μ. Τιμή στην μνήμη του εστεμμένου φιλοσόφου Ιουλιανού.

Σάββατο 15 Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ. Εορτασμός των 20 ετών δράσης του Υπάτου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών, απόδοση τιμής στους Θερμοπυλομάχους και ιεροπραξία "Διοσκουρείων", προς τιμήν των Θεών Διοσκούρων και των αρετών της Δικαιοσύνης και Ευταξίας.

Κυριακή 23 Ιουλίου, ώρα 8.30 μ.μ. Ιεροπραξία νουμηνίας (νέας σελήνης) για το καλό του νέου μηνός.

Δευτέρα 21 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ. Εορτασμός "Ηραίων" προς τιμήν των Θεών Ήρας και Δήμητρος και των αρετών της Καρτερίας και Συνέσεως, καθώς και ιεροπραξία νουμηνίας (νέας σελήνης) για το καλό του νέου μηνός. Γεύμα από συμβολών.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ώρα 8.30 μ.μ. Ιεροπραξία νουμηνίας (νέας σελήνης) για το καλό του νέου μηνός και εορτασμός Φθινοπωρινής Ισημερίας.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 μ.μ. Εορτασμός μνήμης Μαραθωνομάχων (στο Τρόπαιο Μαραθώνος, περιοχή Σχινιά).

ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

Η "Ελληνική Εθνική Θρησκεία - Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών" θα διοργανώσει τέσσερα διήμερα ιερατικά σχολεία για καινούργιους ιερείς/ιέρειες, πριν την αναγνώρισή της ως θρησκευτικό νομικό πρόσωπο.

Όσοι και όσες ενδιαφέρονται να ενταχθούν στους ιερείς/ιέρειες της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, μπορούν να δηλώσουν από τώρα το ενδιαφέρον τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ysee@ysee.gr και τίτλο του μηνύματος "ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ". Οι έχοντες ήδη δηλώσει, θα ειδοποιηθούν για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την συμμετοχή είναι
1. φωτοτυπία δελτίου ταυτότητος,
2. γραπτή αίτηση συμμετοχής (θα συμπληρωθεί στην έναρξη των μαθημάτων) και
3. πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

Το σχολείο θα είναι διήμερο (θα απαιτείται δηλαδή μία τουλάχιστον διανυκτέρευση για τους εκτός Στερεάς Ελλάδος ενδιαφερόμενους) και όσοι αποφοιτήσουν με επιτυχία θα λάβουν μετά από ορκωμοσία το διακριτικό του δοκίμου ιερέως.

Tα απαιτούμενα τυπικά προσόντα των υποψηφίων είναι όσα καθιερώθηκαν στην διαχρονία της ιστορικά συνεχούς Θρησκείας μας, δηλαδή να είναι Έλληνες και ενάρετοι, ευφυείς και φιλομαθείς άνθρωποι.